Кулинарни рецепти » Акула на керемида

 Акула на керемида

Продукти:

• 6 котлета от акула
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 лимон
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко. После отцеждаме и ги натриваме с черен пипер и сол. (По желание можем да използваме и други подправки.)

Оставяме да престоят още един час, овалваме ги в брашното и леко ги запържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Покриваме дъното на три керемиди за готвене с нарязаните на парчета лук и домати. Слагаме по малко чесън и разпределяме отгоре рибените котлети. Покриваме с колелца от лимона, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало