Кулинарни рецепти » Акула на керемида

 Акула на керемида

Продукти:

• 6 котлета от акула
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 лимон
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме котлетите, подсушаваме ги и ги накисваме за 2 часа в прясното мляко. После отцеждаме и ги натриваме с черен пипер и сол. (По желание можем да използваме и други подправки.)

Оставяме да престоят още един час, овалваме ги в брашното и леко ги запържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Покриваме дъното на три керемиди за готвене с нарязаните на парчета лук и домати. Слагаме по малко чесън и разпределяме отгоре рибените котлети. Покриваме с колелца от лимона, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало