Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни сардини
• 1 лимон
• 1 връзка магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибите, като отстраняваме главите и ги нареждаме една до друга в огнеупорен съд, чието дъно сме покрили със ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Заливаме със зехтина, 3-4 с.л. вода и лимоновия сок.
Слагаме рибата да се пече около 15 мин в силна фурна. По време на печенето често ръсим с вода.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...