Продукти:
• 1 шаран
• 500 г картофи
• 3 големи глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. смляна червена чушка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца. Нарязваме лука на филийки и го размесваме с картофите.
Почистваме шарана, натриваме го със сол и го слагаме в намаслена тавичка. Разстиламе наоколо картофите, заливаме с виното, посоляваме и поръсваме с червената чушка.
Добавяме виното и печем във фурна, загрята до 200°С. Щом картофите и рибата омекнат, поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...