Кулинарни рецепти » Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

 Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 готова тънка орехова платка

За пълнеж и украса:

• 2 кофички сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 5 бели целувки
• 3 жълти целувки
• 3 розови целувки
• 1к.ч. орехови смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме брашното с ванилията. Тази гладка смес изсипваме в намаслена тава, поръсена с кокосови стърготини, с нишесте или бяло пшенично брашно и печем до порозовяване.

Изваждаме блата и го разстиламе върху хартия, под която сме сложили памучна навлажнена кърпа. За пълнеж слагаме натрошените целувки, разбъркани с битата, подсладена сметана и ореховите ядки.

Навиваме внимателно, преместваме върху сиропираната орехова платка, сложена в поднос, отгоре шприцоваме обилно другата сметана и поръсваме на ленти с претритите розови и жълти целувки. (По желание в пълнежа може да сложим и плодове от сладко, а сметаната да намалим и използваме желатин за стягане на пълнежа.)

Върху това руло слагаме звездички, облачета, лунички или елхички от захарно тесто, които можем да украсим със захарен памук. Украсяваме с фигурки и платката.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало