Кулинарни рецепти » Алу качори

 Алу качори
(Индия)

Продукти:

• 300 г бяло брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч. л. сол
• 200 мл топла вода
• 3-4 средни картофа, нарязани на кубчета
• 1 ч. л. синап
• половин ч. л. куркума
• 1 ч. л. черен пипер
• 2 ч. л. смлян кориандър
• 100 г сварен зелен грах
• 1 с. л. захар
• 2 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесваме брашното и половината от солта. Добавяме маслото и с бавно добавяне на топлата вода замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме малко да почине.

Изпържваме картофите до златисто. В отделна тенджерка запържваме синапените зърна и прибавяме картофите, свареният грах и останалите подправки. Пържим още няколко минути и размачкваме плънката на пюре.

Разделяме тестото на 12 топки, а плънката - на 12 равни части. Оформяме пирожки и пържим в горещо олио до златисто.

Автор: Станислава Тодорова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало