Кулинарни рецепти » Алу качори

 Алу качори
(Индия)

Продукти:

• 300 г бяло брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч. л. сол
• 200 мл топла вода
• 3-4 средни картофа, нарязани на кубчета
• 1 ч. л. синап
• половин ч. л. куркума
• 1 ч. л. черен пипер
• 2 ч. л. смлян кориандър
• 100 г сварен зелен грах
• 1 с. л. захар
• 2 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесваме брашното и половината от солта. Добавяме маслото и с бавно добавяне на топлата вода замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме малко да почине.

Изпържваме картофите до златисто. В отделна тенджерка запържваме синапените зърна и прибавяме картофите, свареният грах и останалите подправки. Пържим още няколко минути и размачкваме плънката на пюре.

Разделяме тестото на 12 топки, а плънката - на 12 равни части. Оформяме пирожки и пържим в горещо олио до златисто.

Автор: Станислава Тодорова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало