Кулинарни рецепти » Чебуреки

 Чебуреки
(Грузия)

Продукти:

• 1,1 кг брашно
• 2 ч. ч. вода
• 2 ч. л. сол
• 2 жълтъка

За плънката:

• 800 г кълцано или мляно овнешко (шилешко) месо
• 150 г кромид лук
• 1/2 ч. л. млян черен пипер
• 1 к. ч. топла вода
• 150 г олио
• сол

Начин на приготвяне:

Пържим месото в малко олио заедно с нарязания на ситно лук. Поръсваме го със сол и черен пипер, наливаме водата и разбъркваме добре плънката (плънката може да се приготви и сурова, без да се пържи).

От брашното, водата и солта месим средно твърдо тесто - като за юфка, разточваме го на кора с дебелина 2 мм и изрязваме питки, големи колкото чинийка от сервиз за чай.

Мажем питките с жълтък, пълним ги с каймата, прегъваме ги на две, защипваме добре краищата им с пръсти и ги пържим в предварително сгорещеното олио. Сервираме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало