Кулинарни рецепти » Панделки

 Панделки

Продукти:

• 400 г брашно
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 1 к.ч. пудра захар
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с млякото и солта и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на топки и от всяка топка разточваме правоъгълна кора с дебелина 5 мм.

От корите изрязваме ленти с дълтина 10-12 см и широчина 2-3 см. В средата на всяка лента правим разрез с дължина 3-4 см. Прекарваме единия край на лентата през разреза и го изтегляме, така че да получим панделка.

Пържим панделките в голямо количество сгорещена мазнина. Отцеждаме изпържените панделки и ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало