Продукти:
• 200 г брашно
• 600 г бяла тиква
• 400 г извара
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 80 г пудра захар
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 ванилия
• 150 г свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме или задушаваме обелената и почистена от семките тиква. Прибавяме млякото и стритата извара и омесваме.
Щом сместа да изстине, прибавяме разбитите яйца, пресятото със содата брашно, солта и половината от захарта. Омесваме гладко тесто и го разточваме на тънка кора.
Изрязваме от кората правоъгълници и ги пържим в сгорещената свинска мас. Отцеждаме хубаво готовите пърженки и ги поръсваме с останалата захар, размесена с ванилията.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...