Кулинарни рецепти » Пафези

 Пафези

Продукти: (за 1 порция)

• 2 филии сух бял хляб
• 1-2 с. л. бульон или подсолена вода
• пълнеж по избор
• 1 жълтък
• 1 яйце
• 2 с. л. галета
• мазнина за пържене
• 1 тънко парченце масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

След като им придадем желаната форма на филийките, ги наръсваме с бульона, а после леко издълбаваме средата (без да ги пробиваме). Издълбаната средина смесваме с пълнежа и жълтъка и подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Слагаме сместа във вдлъбнатината на филиите, след което ги съединяваме откъм напълнените страни, потапяме два пъти в разбитото яйце и галетата (като шницели) и пържим в сгорещена мазнина до златистожълто.

Върху изпържените филийки поставяме тънко парченце масло.

Автор: Иво Славчев

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало