Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 с.л. оцет
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разтваряме содата в оцета и я сипваме в киселото мляко. Смесваме млякото с разбитите яйца, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме брашното и омесваме меко тесто.
Оформяме от тестото малки топчици и ги пържим в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...