Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 с.л. оцет
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разтваряме содата в оцета и я сипваме в киселото мляко. Смесваме млякото с разбитите яйца, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме брашното и омесваме меко тесто.
Оформяме от тестото малки топчици и ги пържим в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...