Кулинарни рецепти » Мусака от карфиол и картофи

 Мусака от карфиол и картофи

Продукти:

• 1 средно голяма глава карфиол
• 7-8 бр картофи
• 3/4 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим карфиола в подсолена вода, докато поомекне, след което го накъсваме на дребни розички. Обелваме картофите, нарязваме ги и посоляваме.

Нареждаме в тавичка последователни редове карфиол и картофи, като всеки ред поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Отгоре слагаме нарязаното на парченца масло.

Заливаме ястието с разбитите яйца и прясното мляко и печем в силна фурна.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало