Кулинарни рецепти » Мусака от праз и картофи

 Мусака от праз и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 6-7 стръка праз
• 750 г картофи
• 4-5 с.л. краве масло
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г кашкавал
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън.

Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло.

Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало