Продукти:
• 1 кг коприва
• 125 г краве масло
• 100 г брашно
• 200 г настъргано сирене
• 100 г смлени орехови ядки
• 3 стръка пресен чесън
• 6 яйца
• червен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Почистваме копривата и я измиваме в няколко води. Слагаме я в тенджера с вода, сваряваме, отцеждаме и пасираме.
В половината от маслото запържваме брашното. Сипваме запръжката при пасираната коприва и разреждаме с част от отварата, в която се е варила копривата. Оставяме на тих огън да се сгъсти.
Нарязваме ситно чесъна и го слагаме в тавичка. Отгоре изсипваме копривената каша, прибавяме настърганото сирене, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Слагаме тавичката във фурната и щом се сгорещи чукваме яйцата внимателно, така че да останат цели. Печем, докато яйцата станат готови.
Изваждаме ястието от фурната и разпределяме на порции в чинии. Сгорещяваме останалото масло, подправяме с червен пипер и заливаме всяка порция. Поднасяме ястието горещо, поръсено със смлени орехи.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...