Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 глави лук
• 3-4 пресни домата
• 5-6 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме.
Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз, чесън и домати, сол и черен пипер на вкус.
Напълваме картофите със сместа. Подреждаме ги в тавичка, като поставяме върху всеки парченце от останалото масло, а помежду им изсипваме останалата част от плънката.
Заливаме с гореща вода и печем до готовност.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...