Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг киселец
• 5 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселеца на едро и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го изсипваме в намазнена тавичка.
Разбиваме на пяна омекналото масло, едно по едно прибавяме яйцата, брашното и киселото мляко. Подправяме със сол, черен и червен пипер и заливаме киселеца. Печем на силна фурна 10 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...