Продукти: (за 5 порции)
• 10 чушки
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 150 г ориз
• 1-2 домата
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената.
Изпържваме в сгорещената мазнина нарязания на дребно лук. Прибавяме ориза, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним чушките с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, наливаме хладка вода до половината от височината им и печем в умерена фурна. Опечени ги заливаме с разбитото яйце и киселото мляко и ги позапичаме леко само отгоре.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...