Продукти: (за 2 порции)
• 2-3 гулии
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме средно големи гулии, измиваме ги добре и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги в подсолена вода, докато омекнат.
В намаслена тавичка изсипваме сварения ориз и заливаме с млякото. Нареждаме отгоре сварената гулия, подправяме на вкус със сол и черен пипер, поръсваме с брашното и печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...