Кулинарни рецепти » Пай с домати

 Пай с домати

Продукти:

• 200 г брашно
• 100 г маргарин
• 50 г извара
• 1/2 ч.л. сол

За гарниране:

• 750 г домати
• 150 г кашкавал
• 200 г извара
• 2 яйца
• белени слънчогледови семки
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме да почине 30 минути.

Обелваме доматите. Три от тях нарязваме по дължина на ивици, останалите - на по-едро. Нарязваме ситно босилека и магданоза.

Разточваме тестото на тънка кора и я слагаме в тавичка с диаметър 24 см, като края на кората трябва да се издига 3 см по стените на съда.

Разбъркваме едро настъргания кашкавал, изварата, яйцата, солта, черния пипер и подправките. Прибавяме доматите и отново разбъркваме.

Разпределяме сместа върху тестото. Отгоре нареждаме ивиците домати. Поръсваме със слънчогледовите семки.

Слагаме пая на долната скара в предварително загрята до 200 градуса фурна и печем около 40 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало