Кулинарни рецепти » Бадемова торта Шоколина

 Бадемова торта Шоколина

Продукти:

• 7 яйца
• 140 г захар
• 140 г бадеми
• 60 г шоколад
• 80 г галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбок съд бием захарта и жълтъците до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, ванилията и половината бадеми. Избиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме лъжица по лъжица, заедно с останалите бадеми. Накрая объркваме всичко и прехвърляме тортеното тесто в намазана тавичка.

Печем тортения блат в умерена фурна. Щом изстине, го разрязваме с конец напречно на две и пълним със сладко по избор. Отгоре глазираме със шоколадова глазура и украсяваме с различни плодове.

Шоколадова глазура: Варим на тих огън 200-300 г захар със 7-9 с.л. вода, докато се получи сироп с такава гъстота, че като капнем от него в студена вода, капката сироп да се задържи на повърхността. Щом поизстине, объркваме какаото и бъркаме, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и я оставяме да кипне. Прибавяме парченце маргарин за блясък. Изчакваме глазурата да поизстине и тогава заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало