Кулинарни рецепти » Шаран по провансалски

 Шаран по провансалски

Продукти:

• 500 г шаран
• 3-4 с.л. олио
• 1 бучка, колкото орех, краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 накълцани гъби
• магданоз, черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шарана, измиваме го и го нарязваме на порции. Нареждаме парчетата в тенджера и заливаме с разтопеното масло, смесено с брашното, олиото и виното.

Посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязания магданоз. Добавяме счукания чесън и гъбите и оставяме ястието да поври на тих огън, докато сосът остане наполовина. Поднасяме ястието топло.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало