Кулинарни рецепти » Задушена риба в чеснов сос

 Задушена риба в чеснов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба
• 6 с.л. олио
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• карамфил, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета, които нареждаме в малка тенджера. Смесваме олиото, оцета, счукания чесън, черен пипер и сол и заливаме с тази смес рибата. Прибавяме дафиновия лист и 1-2 зрънца карамфил.

Наливаме в тенджера под налягане 1 ч.ч. вода, поставяме решетката и върху нея слагаме затворената тенджерка с рибата.

Затваряме тендерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Поднасяме рибата, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало