Продукти:
• 800 г шаран
• 4 глави лук
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне прибавяме брашното и също го запържваме.
Сипваме в запръжката обелените и настъргани домати, посоляваме, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и продължаваме да варим, докато получим рядък сос. Накрая поръсваме с червения пипер, натрошения дафинов лист и ситно нарязан магданоз.
Нарязваме рибата на порции, които натриваме с черен пипер и сол и нареждаме в тенджера. Заливаме със зеленчуковия сос, захлупваме и готвим 30 мин на тих огън.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...