Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от бяла риба
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 600-700 г картофи
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 глава целина
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пушените гърди на кубчета и ги запържваме в тиган. Изливаме разтопената мазнина в тенджера под налягане, а пръжките оставяме в тигана.
Сипваме в тенджерата ситно нарязаните лук и целина и леко ги запържваме. Прибавяме нарязаното на порции рибно филе и едро нарязаните картофи. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. След това отваряме тенджерата, сипваме млякото и сметаната и кипваме ястието в отворена тенджера. Преди да поднесем прибавяме пръжките от тигана.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...