Кулинарни рецепти » Винен кебап от риба

 Винен кебап от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг морска риба
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. Посоляваме и изпържваме в част от мазнината.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разреждаме с половината от виното и 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Пускаме рибата, поръсваме червения пипер и добавяме дафиновия лист. Наливаме останалото вино и задушаваме на тих огън, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало