Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва
• 400 г кренвирши
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 к.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме със захар, червен пипер и сол.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Заливаме с разбитите с млякото яйца и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...