Продукти:
• 300 г праскови
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 бурканче сладко от праскови
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сваряваме прясното мляко с ориза. Измиваме прасковите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
В тава, предварително намазана с масло, разстиламе половината от сварения ориз, върху него разпределяме равномерно парчетата от прасковите, половината от конфитюра и поръсваме с орехите, нарязани на ситно.
Покриваме сладкиша с останалата част от ориза и сладкото. Така приготвения десерт печем в силна фурна около 10 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...