Продукти:
• 200 г брашно
• 225 г захар
• 1 яйце
• 200 г краве масло
• 1,2 кг ябълки
• 3 с. л. лимонов сок
• 100 г стафиди
• 1 ч.л. настъргана лимонена кора
• 2-3 с. л. нишесте
• 1 с. л. мед
• 60 г счукани бадеми
• 2 с. л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от брашното, 100 г захар, яйцето и 130 г масло. Слагаме го в хладилника за 30 минути.
Намазваме с масло разглобяема тортена форма с диаметър 26 см и разстиламе в нея тестото, като издигаме стенички по краищата.
Изчистваме ябълките и ги нарязваме на парченца, поливаме ги с лимонения сок и задушаваме 10 минути с 50 г масло, 50 г захар, стафидите и лимоновата кора. Прибавяме нишестето, разбъркваме и изсипваме върху тестото.
Смесваме останалото масло с останалата захар, бадемите и прясното мляко. Кипваме сместа и намазваме с нея ябълките. Печем 45 минути при 200 градуса. Слагаме питата в хладилника за 3 часа.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...