Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш с грозде

 Плодов сладкиш с грозде

Продукти:

• 250 г брашно
• 125 г краве масло
• 1 яйце
• 75 г захар
• 1 щипка сол

За гарниране:

• 250 г червено грозде
• 250 г бяло грозде
• 200 г заквасена сметана
• 30 г захар
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сипваме брашното в голяма купа и правим кладенче в средата. В него слагаме яйцето, захарта и щипка сол. По краищата на брашното поставяме бучици масло. Омесваме тесто, оформяме го на топка и оставяме за 30 минути в хладилник.

Измиваме гроздето, подсушаваме го (по-големите зърна разрязваме на две) и го смесваме със сметаната, предварително разбита със захарта и яйцата. Намазваме тортена форма с олио и поръсваме с брашно.

Тестото разточваме на пита. Малка част от него оставяме за украса, а другата разстиламе във формата като леко повдигаме краищата. Разпределяме плънката с гроздето и сметаната отгоре и украсяваме с тесто.

Печем на 180°С около 45 минути. Поръсваме с пудра захар.

Автор: Йошка Вълчева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало