Кулинарни рецепти » Кюфтенца в гнезда от спагети

 Кюфтенца в гнезда от спагети

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г спагети /по-тънки/
· 2 с.л. зехтин
· 650 г телешка кайма
· 200 г свинска кайма
· 1 глава лук
· 30 г галета
· 250 мл прясно мляко
· 2 яйца
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· сол, черен пипер

За заливката:
разбита заквасена сметана
кетчуп
настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Сваляме от котлона. В купа смесваме галетата, разбитите яйца и прясното мляко и ги оставяме да постоят 15 мин.

Смесваме двата вида кайма, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и прибавяме яйчената и лучената смеси. Подправяме с магданоза и омесваме много добре. Загряваме фурната на 180°С. Застиламе решетката на фурната с пергамент, оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги и ги изпичаме. Печем не повече от 10 мин.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8 мин. Отцеждаме ги в гевгир, веднага ги оформяме като гнезда и във всяко слагаме по 3 кюфтенца. Поливаме с разбита сметана или кетчуп и наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало