Кулинарни рецепти » Спагети Калабрезе

 Спагети Калабрезе

Продукти:

• 400 г спагети
• 400 г шунка
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г зелени маслини, пълнени с бадеми
• 2 ч.ч. пикантен сос за спагети
• 1 ч.л. краве масло
• 1 зелено люто чушле
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме и ги заливаме с разтопеното масло. Нарязваме лука и шунката на кубчета. Изваждаме бадемите, а маслините нарязваме на кръгчета.

В сгорещения зехтин сипваме лука, шунката и маслините. Добавяме обелените скилидки чесън и целите бадеми. Задушаваме, докато лука и чесъна омекнат.


Разпределяме спагетите в затоплени чинии за сервиране. Отгоре разстиламе приготвената смес от шунка и маслини и заливаме със врящия пикантен сос.

Поръсваме обилно с настърган пармезан и украсяваме с едро нарязан магданоз и лентички от лютото чушле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало