Кулинарни рецепти » Спагети Калабрезе

 Спагети Калабрезе

Продукти:

• 400 г спагети
• 400 г шунка
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г зелени маслини, пълнени с бадеми
• 2 ч.ч. пикантен сос за спагети
• 1 ч.л. краве масло
• 1 зелено люто чушле
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме и ги заливаме с разтопеното масло. Нарязваме лука и шунката на кубчета. Изваждаме бадемите, а маслините нарязваме на кръгчета.

В сгорещения зехтин сипваме лука, шунката и маслините. Добавяме обелените скилидки чесън и целите бадеми. Задушаваме, докато лука и чесъна омекнат.


Разпределяме спагетите в затоплени чинии за сервиране. Отгоре разстиламе приготвената смес от шунка и маслини и заливаме със врящия пикантен сос.

Поръсваме обилно с настърган пармезан и украсяваме с едро нарязан магданоз и лентички от лютото чушле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало