Кулинарни рецепти » Спагети, печени с праз

 Спагети, печени с праз

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г спагети
· 2 стръка праз
· 250 г домати
· 2 чушки
· 4 яйца
· 100 г кашкавал
· 1 ч.ч. сметана
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода.

Нарязваме праза на колелца и го прибавяме към спагетите 3-4 мин преди да ги свалим от огъня. Отцеждаме. Нарязваме доматите на кубчета, чушките - на ивички, а магданоза – на ситно.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с настъргания кашкавал и сметаната. Прибавяме спагетите и зеленчука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме всичко в намаслена тавичка и печем 20 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало