Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 1 к.ч. зехтин
· 2-3 скилидки чесън
· 200 г черни маслини
· 6 сардели /солени или от консерва/
· 3-4 домата
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Измиваме сарделите и леко ги обезсоляваме. Нарязваме ги на дребно. Обелваме доматите и също ги нарязваме.
В сгорещената мазнина запържваме нарязания чесън. Прибавяме сарделите, доматите, нарязаните маслини и черен пипер на вкус. Варим 1-2 мин на силен огън при непрекъснато бъркане. Накрая смесваме със сварените спагети и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...