Кулинарни рецепти » Спагети с грах

 Спагети с грах

Продукти: (за 4 порции)

· 100 г бекон
· 100 г замразен грах
· 100 г настърган пармезан
· 2 скилидки чесън
· 1 с.л. масло
· 50 мл бяло вино или бульон
· 400 г спагети
· 2 яйца
· 200 мл заквасена сметана
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на ивички, а чесъна на тънки филийки и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло. Наливаме виното и сметаната и кипваме. Включваме фурната на най-слаба степен, прехвърляме изпържената смес в огнеупорна купа и я държим на топло във фурната.

Варим спагетите и граха в голямо количество подсолена вода 8 мин. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги слагаме в купата при бекона.

Половината от настъргания пармезан разбъркваме с разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавяме и тази смес в купата, внимателно объркваме и веднага сервираме като поръсваме с останалия пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало