Продукти: (за 4 порции)
· 300 г тънки и къси спагети
· 200 г бяло пилешко месо, сварено, нарязано на парченца и изпържено в зехтин или масло
· 50 г печено кашу
За соса:
· 4 малки главички лук
· 2 скилидки чесън
· 30 г пресен кориандър
· 30 мл фъстъчено масло
· 30 мл сладък сос “Чили” /сладък кетчуп/
· 15 мл соев сос
· 15 мл шери
· 15 мл сусамено олио
· 30 мл зехтин
· 30 мл пилешки бульон или вода
· 10 препечени пуканки
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода, като внимаваме да не се разварят. Отцеждаме ги в гевгир и ги измиваме със студена вода.
Смесваме в купа нарязаните на ситно зеленчуци, както и останалите съставки за соса. Леко загряваме соса, без да му позволяваме да заври, объркваме спагетите с този сос, разпределяме ги по чиниите и ги гарнираме с изпържените до поруменяване пилешки хапки, с пуканките и с кашуто. Сервираме веднага.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...