Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 2 яйца
· босилек, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода, изплакваме ги и ги отцеждаме.
Разбиваме яйцата с 1 щипка сол и малко черен пипер. Прибавяме спагетите и интензивно разбъркваме, като внимаваме яйцата да не се пресекат. Накрая подправяме със ситно нарязан пресен босилек.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...