Кулинарни рецепти » Спагети с вино

 Спагети с вино

Продукти: (за 4-5 порции)

· 500 г спагети
· 300 г кайма
· 1 морков
· 1 главичка лук
· 2-3 с.л. зехтин
· 2-3 домата
· 2 ч.ч. бульон
· 1 ч.ч. бяло вино
· 150 г стерилизирани гъби
· 150 г настърган пармезан
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме зехтина и задушаваме в него наситнените лук и морков. Прибавяме каймата и с бъркане хубаво я раздробяваме. Наливаме топлия бульон и виното, подправяме със сол и черен пипер и варим, докато течността изври наполовина.

Сипваме настърганите домати, малко по-късно - отцедените гъби. Готвим, докато сосът хубаво се сгъсти. Оставяме го на топло място.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8-10 мин. Отцеждаме ги и ги разбъркваме със соса. При сервиране наръсваме с пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало