Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 300 г кайма
· 1 глава лук
· 1 морков
· 1 стрък целина
· 80 г краве масло
· 1 1/2 к.ч. месен бульон
· 2 с.л. доматено пюре
· 250 г белени домати от консерва
· 1 1/2 к.ч. червено вино
· 100 г кашкавал
· 1 ч.л. нарязан босилек
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, моркова, целината и магданоза на дребно и ги задушаваме в сгорещеното масло. Добавяме каймата, а след малко – бульона.
Сипваме доматеното пюре и нарязаните домати. Подправяме с босилека, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 30 мин на умерен огън. Сипваме виното и задушаваме още 5-6 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Върху спагетите сипваме от приготвената смес и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...