Продукти: (за 4-5 порции)
• 5-6 стръка праз
• 1 к.ч. доматен сок
• 20-30 сухи сини сливи
• 1 ч.ч ориз
• 3-4 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сливите в топла вода, след което ги почистваме от костилките.
Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме с мазнината и малко вода. Прибавяме доматения сок и ориза, поръсваме със ситно нарязан копър и смлян черен пипер.
Накрая слагаме изкиснатите сливи. Заливаме с вряла вода, посоляваме, изсипваме ястието в тавичка и запичаме в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...