Кулинарни рецепти » Суфле с кашкавал

 Суфле с кашкавал

Продукти: (за 5 порции)

• 300 г сух хляб
• 750 мл прясно мляко
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 5 яйца
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на малки парченца и го заливаме смлякото. Щом се напои добре прибавяме разбитите и посолени жълтъци, разтопеното масло и малко черен пипер. Бъркаме, докато получим еднородна смес. Прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал и разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме леко и изсипваме в намаслени и набрашнени гювечета. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и печем 20 мин в силна фурна, а след това – в умерена. Оставяме суфлето да изстине във фурната, за да не спадне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало