Кулинарни рецепти » Цвеклова манджа

 Цвеклова манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки млади листа от цвекло
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 6-7 с.л. олио
• черен и пипер и сол

За заливката:

• 3 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме цвекловите листа на ивички и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните лук и магданоз и посоляваме.

В останалото олио запържваме ориза и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нареждаме в тавичка половината задушени листа и покриваме с ориза. Върху него разстиламе останалите цвеклови листа. Печем в умерена фурна.

Правим заливка от разбитите яйца, мляко и брашно и я сипваме върху ястието. Запичаме отново до стягането на яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало