Кулинарни рецепти » Мусака от зеле с картофи

 Мусака от зеле с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма зелка
• 500 г картофи
• 250 мл олио
• черен пипер, сол

За заливката:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на тънки ивици, посоляваме го, намачкваме го с ръце и го оставяме да престои 1 час.

В 1 к.ч. олио изпържваме нарязаните на филийки и посолени картофи.

В останалата мазнина и 1 к.ч. вода задушаваме зелето на слаб огън, докато омекне.

В намаслена тавичка нареждаме последователно пласт задушено зеле, пласт картофи, отново зеле и отново картофи. Отгоре заливаме с разбитите в прясното мляко яйца, посоляваме леко и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало