Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 12 картофа
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л.галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко подсолена вода. Когато омекне, заливаме с горещото масло и го объркваме с кашкавала.
Варим, но не напълно картофите, обелваме ги и ги издълбаваме. Подправяме със сол и червен пипер и ги пълним със спаначеното пюре.
Поръсваме с галета, редим в намаслена тавичка и заливаме с гореща мазнина. Печем в силна фурна докато хванат златиста корица.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...