Продукти:
• 1 глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 3-4 кисели краставички
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в леко подсолена вода, след което го отцеждаме.
Приготвяме сос от олиото, оцета, 3 с.л. отвара от карфиола, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с този сос подредените в чиния розички карфиол.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и украсяваме с нарязаните на кръгчета кисели краставички.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...