Кулинарни рецепти » Запечен зрял фасул

 Запечен зрял фасул

Продукти:

• 300г зрял фасул
• 2 глави лук
• 10 с.л. олио
• 2 с.л. ориз
• 4 домата
• 1връзка джоджен
• червен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула.

Задушаваме ситна нарязания лук в олиото с малко вода. След като остане на мазнина прибавяме ориза, червения пипер, сварения фасул и 2 ч.ч. вода.

Изсипваме в тава, прибавяме половината от нарязания джоджен, покриваме с обелени и нарязани на кръгчена домати.поръсваме с останалия джоджена и лютите пиперки.

Запичаме във фурна докато оризът стане готов.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало