Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 100 г гъби
• 1 ч.ч. сос бешамел
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 20 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две и ги нареждаме в добре намазана с олио тавичка. Поръсваме и отгоре с олио и печем 15 мин в предварително загрята силна фурна.
Задушаваме гъбите в маслото, прибавяме бешамеловия сос и продължаваме да задушаваме на тих огън.
Издълбаваме вътрешността на опечените патладжани, смачкваме я на пюре и я смесваме с гъбите. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пълним издълбаните патладжани с така приготвената смес. Поръсваме отгоре с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз и леко запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...