Кулинарни рецепти » Мусака от тиквички

 Мусака от тиквички

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 200 г кашкавал
• 1 лимон
• 4 яйца
• 500 г кисело мляко
• 1 с. л. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквичките и ги настъргваме на едро ренде. Добавяме настъргания кашкавал, 1 яйце, ситно нарязания магданоз и олиото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

Изсипваме сместа в тавичка и печем около 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая заливаме мусаката с разбитите с киселото мляко останали яйца и допичаме.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало