Продукти: (за 4-5 порции)
• половин средно голяма тиква
• 4 глави лук
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. брашно
• 100 г сирене
• 2-3 яйца
• 1/2 с.л. краве масло
• 250 мл прясно мляко
• магданоз, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и дължина 5-6 см. Овалваме ги в брашното и ги пържим във врящо олио.
Нарязваме лука ситно и го изпържваме в същата мазнина.
Редим в тавичка пласт тиквени парчета, поръсваме ги с пържен лук, покриваме ги с филийки домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и натрошено сирене.
Разбиваме яйцата с млякото и разтопеното масло и заливаме ястието. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...