Кулинарни рецепти » Паприкаш в гювеч

 Паприкаш в гювеч

Продукти:

• 2-3 глави лук
• 100 г грах
• 1-2 тиквички
• 1 патладжан
• 2 картофа
• 100 г зелен фасул
• 2 чушки
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 200 г сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок. Нарязваме чушките на пръстени, тиквичките - на кубчета, картофите – на филийки, доматите - на ситно, а фасула – на парчета.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме фасула, граха, чушките, патладжаните, тиквичките, картофите и доматите.

Прехвърляме зарзавата в глинен гювеч, посоляваме и поръсваме с джоджен, магданоз и черен пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и печем в умерено силна фурна.

Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с млякото и брашното, и връщаме във фурната за да се запече заливката.

Автор: Тонка Стефанова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало