Кулинарни рецепти » Вегетарианска мусака

 Вегетарианска мусака

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин, риган
• 1 ч.ч. леща
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите с чесъна в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го запазваме.

В загрят зехтин слагаме нарязания лук и ригана за 5 минути. Добавяме доматите, лещата, дафиновия лист и 3 чаши от бульона. Оставяме да ври 40-50 минути.

Осоляваме патладжаните и ги отцеждаме за 20 минути.

В намазнена тавичка слагаме част от сместа с лещата на дъното, покриваме с патладжан, след това с тиквичка и домат. Слагаме пак от лещата и отгоре редим картофите.

Нареждаме всички пордукти на пластове до изчерпване, като завършваме с картофи. Печем 90 минути.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало