Продукти: (за 4 порции)
• 300 г по-едри листа от спанак
• 2 с.л. олио
• 2 връзки пресен лук
• 3-4 корички от сух бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 4 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме коричките от хляба в прясното мляко и ги отцеждаме.
Запържваме нарязания лук в сгорещената мазнина и прибавяме ситно нарязания магданоз.
От четирите яйца и брашното правим омлет, който, след като изпържим, накълцваме на дребно.
Смесваме изпържения лук с накълцания оцет и изцедените и стрити хлебни корички. Подправяме със сол на вкус и разпределяме сместа по спаначените листа, които завиваме като сармички, като внимаваме да не се разкъсат. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с масло и печем.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...